Top

Mag ik mij voorstellen?

Tijdens de kick-off dagen van de opleiding heeft iedereen zichzelf gepresenteerd. Het was heel interessant om te horen waar de andere studenten mee bezig zijn en mee bezig gaan. Mijn presentatie was voor mijn gevoel opgebouwd als een verhaal en zoals persoonlijk als inhoudelijk. Het was kort en bondig. Is dat mijn zwakte of is dat mij kracht?

 

Ik ben wel vergeten om te vertellen over de ’groene bubbel’ en dat ik wel eens zou willen weten hoe je daar uit kan komen met infographics.

 

Wat is blijven hangen van de andere presentaties: 'Snapt mijn moeder dit?'. Dit kwam in mijn presentatie aan de orde en later ook in de presentatie van een medestudent. En de opmerking 'gewoon DOEN'.

 

Veel studenten vertelden over hun conceptueel werk al dan niet met participanten. Het was een beetje confronterend om mij te realiseren dat ik door mijn rug 2 jaar helemaal heb stil gestaan en dat mijn werk nu echt alleen nog maar toegepast en commercieel is. Het hele werkproces voorafgaand aan het maken van een infographic is wel doorontwikkeld, maar komt op mijn website en wanneer ik over mijn werk vertel, niet goed tot uiting.

De hele presentatie van mij is hier te bekijken.

Achtergrond

Gedurende de twee jaar van de Master Design wordt een divers lesprogramma aangeboden. In deze post is een verslag gemaakt van een van de lessen. Dit kan een onderzoeksmethode, een huiswerkopdracht of een samenvatting van een lezing zijn.

No Comments

Post a Comment